Et bål er et stort bål, der ofte bruges til festligheder eller som et middel til bortskaffelse. Bål kan være meget farlige, hvis de ikke passes ordentligt, så det er vigtigt at tage nogle grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger, før man tænder et bål. Sørg for, at bålet står et sikkert sted, væk fra brændbare materialer, og ryd et område omkring bålet for løse kviste og blade, og byg en ring af sten omkring det for at holde flammerne inde. Når bålet er tændt, må du aldrig efterlade det uden opsyn. Sørg for at slukke flammerne helt med vand, inden du forlader området. Hvis du tager disse enkle forholdsregler, kan du nyde et bål uden at bringe dig selv eller din ejendom i fare.

Hvad kan man lave ved et bål?

Man kan hygge sig med familie og venner, grille mad, lave snobrød og varme sig.

Hvad bruger man et bålfad til?

Et bålfad er en hyggelig måde at have et bål på. Man kan sætte det midt på bordet, og alle kan sidde omkring og nyde varmen og flammerne. Se bålfade til haven.

Hvordan er man sikker rundt om et bål?

Man skal altid være forsigtig, når der er ild. Man skal sørge for, at bålet er helt slukket, før man forlader det. Og man skal aldrig have mad eller drikke med ind i et bålfad – det er farligt.

Hvilken træsort egner sig bedst til at brænde?

Birketræ, bøg og eg er de mest almindelige træsorter, som man bruger til at lave bål af. Men det er godt at huske på, at alle træsorter er forskellige, så man skal altid tjekke, hvordan træet brænder, før man bruger det

Hvorfor er det farligt at have et bål inde i huset?

Det er meget farligt at have åbent ild i huset. Der kan være mange grunde til, at ilden spreder sig hurtigt og bliver til en stor brand. Så det er altid bedst at have bålet udenfor.