Skal din virksomhed til at bruge design thinking?

Design thinking er måske ikke lige et udtryk du har hørt før. Men det er et koncept der efterhånden har sat sig aftryk flere store virksomheder som for eksempel Apple eller IBM. Hvis du ??nsker at vide mere om hvad er design thinking? Så klik på linket og læs videre.
En af de vigtigste ting for at design thinking kan komme til at fungere i en virksomhed er at ledelsen tager metoden til sig og gør den til en del af virksomhedens DNA. Dette betyder at design thinking er en del af moderne uddannelse inden for ledelse, for at fremtidens ledere er velbevandret i denne tankegang.

Design Thinking ?

Hvad er design thinking? Dette spørgsmål er helt naturligt at sidde med, hvis ikke man har været inde omkring moderne uddannelse inden for ledelse. Design thinking er forsimplet et koncept hvor det er brugeren og brugerens behov der er i centrum. Dette betyder at nye produkter udspringer fra brugeres behov for en ny service eller et nyt produkt. Samtidig er brugeren en del af hele processen, så produktet ikke kommer på afveje i forhold til hvad målet var.

Det er blandt andet det som virksomheder som Apple har været utrolig dygtige til. De har fundet og hørt brugeres behov, og herefter lavet produkter der matcher behovet og mere end det. Mange udviklere/opfindere kan have en tendens til at lave produkter mere avanceret end der er brug for. Det skaber ofte et mindre brugervenligt produkt, og bliver derfor aldrig den succes som det ellers havde potentialet til.

Design thinking behøver ikke at være med helt nye opfindelser, det kan sagtens bruges i forbindelse med eksisterende produkter, hvor det handler om at få mere ud af produkterne, enten ved at anvende dem på en ny måde, eller ved at lave opdatering/modificeringer der er med til at skabe en merværdi hos brugeren, igen er det et område hvor Apple har været dygtige. Det har brugt teknologi brugeren allerede kender og blot givet små nye opdateringer i deres iOS der dækker brugens nye behov.