Det er ikke altid at alle lige sætter sig ned, og regner på, hvor meget kan jeg låne for, når jeg er førstegangs køber af hus eller lejlighed. Bankerne og kreditforeningerne har deres regler og love som de retter sig efter, og der er bestemte krav der skal være opfyldt inden man kan få lavet et pantebrev eller optage et eller andet lån, så man kan købe sin bolig. Det var nemmere i gamle dage, jeg kan huske vi købte vores første bolig med næsten ingen udbetaling, men da vi var meget unge da vi købte vores rækkehus, så kom vi også til at betale en meget dyr rente. Det er derfor min anbefaling at få en ordentlig rådgivning der kan oplyse dig om gennemskuelige lånevilkår.

Hvor meget kan jeg låne?

Ja, det kommer jo an på hvor meget du tjener, og hvor meget du har sparet op, og dernæst skal der være et rådighedsbeløb, som de kloge kalder det. Dette rådighedsbeløb er ofte meget højt, og det har de nok sat så højt, for at man skal have råd til at kunne tilbagebetale sit pantebrevslån. Jeg ville da også nødigt låne penge ud til mennesker der ikke havde penge nok til deres rådighed, så kunne jeg jo heller ikke være sikker på at jeg kunne få mine penge hver måned. Sørg for at sætte dig ind i diverse betingelser eller søg råd og vejledning, så du også forstår hvad det er du skriver under på, og ikke bare de penge du låner.